Η ομάδα UnLimbited κατασκευάζει 3D printed προσθετικά μέλη για παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Η ομάδα UnLimbited κατασκευάζει 3D printed προσθετικά μέλη για παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Από: Ακαδημία Ρομποτικής

Δύο πατέρες συνεργάστηκαν και δημιούργησαν την ομάδα UnLimbited, με στόχο την κατασκευή 3D printed τεχνητών προσθετικών άκρων μόνο για παιδιά.

Η ομάδα έχει έδρα τη M.Βρετανία, ωστόσο το εθελοντικό τους έργο εξαπλώνεται διεθνώς -ναι, σωστά διαβάσατε, εθελοντικό έργο- καθώς χαρίζουν απλόχερα προσθετικά μέλη - και πολλά χαμόγελα- σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε όποιο παιδί το έχει ανάγκη.

Τα ενδιαφερόμενα παιδιά μπορούν να επιλέξουν τα δικά τους χρώματα και μοτίβα και η ομάδα - ο Stephen Davies και ο Drew Murray - αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.

Η ζήτηση είναι υψηλή και το υπόστεγο στο οποίο οι UnLimbited επιτελούν το έργο τους, είναι γεμάτο από φωτογραφίες με παιδιά από όλο τον κόσμο που φέρουν τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους.

Η ομάδα έχει διαθέσει ως open sourced το σχέδιο που χρησιμοποιείται για τη 3D printed εκτύπωση ενός προσθετικού χεριού, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε έναν 3D εκτυπωτή μπορεί με τη σειρά του να κατασκευάσει ένα τεχνητό άκρο και να το χαρίσει του σε καποιο παιδί.

Τα έξοδα κατασκευής των προσθετικών χεριών είναι καλύπτονται από τους UnLimbited, με εξαίρεση καποιες δωρέες οι οποίες πραγματοποιούνται μέσα από το site της ομάδας -> http://www.teamunlimbited.org/

εκπαιδευτική ρομποτική Θεσσαλονίκη