Τεχνητή νοημοσύνη προγραμματίζει ραντεβού μέσω τηλεφώνου σαν άνθρωπος - ΒΙΝΤΕΟ

Τεχνητή νοημοσύνη προγραμματίζει ραντεβού μέσω τηλεφώνου σαν άνθρωπος - ΒΙΝΤΕΟ

Από: Ακαδημία Ρομποτικής

Νέες δυνατότητες από ρομπότ βοηθό

Ο εικονικός βοηθός της Google μπορεί πλέον να πραγματοποιεί τηλεφωνιές συνομιλέις εκ μέρους για να προγραμματίσει ραντεβού, να κάνει κρατήσεις σε εστιατόρια και άλλα.

Ο ρομποτικός βοηθός χρησιμοποιεί ένα πολύ φυσικό σύστημα ομιλίας που περιλαμβάνει δισταγμούς και επιβεβαιώσεις όπως «εεμ» και «μ-χμ» με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο για να ξεχωρίσει από έναν πραγματικό άνθρωπο.

Αυτός η νέα δυνατότητα, που θα είναι διαθέσιμη στο κοινό αργότερα αυτό το χρόνο, χρησιμοποιεί τεχνολογία Google Duplex, που πραγματοποιεί «πραγματικές» εργασίες στο τηλέφωνο χωρίς να καταλάβει το άλλο άτομο ότι μιλούν σε μηχανή.Η μηχανή ελέγχει τις ελεύθερες θέσεις στο ημερολόγιο, κλείνει το ραντεβού και έπειτα ειδοποιεί τον χρήστη.

Η νέα αυτή δυνατότητα παρουσιάζει σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της κοινωνικής και ιατρικής ρομποτικής, καθώς δίνει νέες διεξόδους σε άτομα με προβλήματα επικοινωνίας να δικτυωθούν καλύτερα και να βελτιώσουν τη ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.  Ένας ρομποτικός βοηθός, θα μπορεί να έχει φυσική παρουσία για να βοηθάει τα άτομα υπό την φροντίδα του σε καθημερινές δουλειές και να επικοινωνεί εκ μέρους του με τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο για διευκόλυνση όσο και σε περιπτώσεις ανάγκης.

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση της Google:

 

εκπαιδευτική ρομποτική Θεσσαλονίκη