Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Έπειτα από μία πρώτη επιτυχημένη χρονιά, η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διεξάγει για δεύτερη φορά «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών» στο αντικείμενο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. 

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης είναι οργανωμένο σε τρεις άξονες: 

1) Εισαγωγή στην Ρομποτική και την Εκπαιδευτική Ρομποτική με τα Lego Education WeDo και τα Lego Mindstorms EV3.

2) Η Εκπαιδευτική Ρομποτική στην διδασκαλία του προγραμματισμού.

3) Αξιολόγηση της επιμορφωτικής δράσης.

 

 

Στόχος της Επιμόρφωσης είναι η σταδιακή εισαγωγή των εκπαιδευτικών στην κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ, μέσα από την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων, από την καθημερινή ζωή και εμπειρία. Με το πέρας των μαθημάτων,  οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να σχεδιάσουν μαθησιακές δραστηριότητες με εργαλείο την Εκπαιδευτική Ρομποτική και να τις εφαρμόσουν στις δικές τους τάξεις. 

Για την επίτευξη των παραπάνω, οι εκπαιδευτικοί εμπλέκονται σε κατάλληλες παιδαγωγικές δραστηριότητες για τη συσχέτιση της νέας γνώσης με την ήδη προϋπάρχουσα, καθώς και με την εμπειρία που διαθέτουν, με την παράλληλη εφαρμογή κατάλληλων μεθόδων και τεχνικών (εργασία σε ομάδες των 2- 3 ατόμων, συζήτηση, επίλυση προβλημάτων, δομημένες ασκήσεις για πρακτική εξάσκηση, επίδειξη παραδειγμάτων, μίνι εισήγηση, ατομική εργασία).

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν εν ενεργεία εκπαιδευτικοί του δημοσίου σχολείου. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 7 δίωρα μαθήματα.

 

Εγγραφή σε τμήμα

Συμπληρώστε την φόρμα και θα σας καλέσουμε για να ολοκληρώσουμε την εγγραφή

Κόστος Μαθημάτων

Δωρεάν€

Διάρκεια Μαθημάτων

7 δίωρα μαθήματα

Ηλικίες

Ενήλικες

Άλλα Μαθήματα

εκπαιδευτική ρομποτική Θεσσαλονίκη